Kopenhagen Shopgids

We zijn net terug van een paar dagen Kopenhagen. Als DEESZ zijn we gek op Deense mode en Deense merken. Kopenhagen is dan ook echt een walhalla.

Deze stad is een wereldstad toch is de sfeer heel ontspannen, zijn de mensen vriendelijk en zelfs een beetje nieuwsgierig naar hun toeristen.

De Kalverstraat van Kopenhagen, heet de hier Ströget. Normaal slaan we de grote winkelstraten over vanwege hun onorginele aanbod, zij het niet dat je in Kopenhagen nauwelijks cheapy winkels vindt en ze er ook veel winkels hebben die je in Nederland niet hebt. Companys is een grote winkel aan de Stroget waar ze een grote collectie van Soaked in Luxury verkopen en daarnaast nog alle zustermerken van Soaked, zoals By Malene Birger, Designer Remix, Saint Tropez en InWear.

Al snel belandde we toch in de kleine winkelstraatjes waar je  mooie en unieke winkels vindt. In de Kronprinsengade vind je de winkel van Bruuns Bazaar, waar ze ook BZR verkopen. We waren onder de indruk van de inrichting van Norr. Een winkel waar in elke hoek wel wat te snuffelen valt. Als je iets verder loopt, kom je bij een grote winkel van Filippa K en Samsoe & Samsoe, die ook een grote collectie WON Hundred verkoopt.

Je kunt er ook geweldig woonshoppen. Aan de Østerbrogade vind je onze favoriet: Normann. De winkel is gevestigd in een oude bioscoop waar ze de meest geweldige woonaccessoires verkopen en een klein assortiment kinderkleding.

Illum Bolighus is een warenhuis aan de Ströget, vol prachtige meubels die bijna onbetaalbaar zijn. Wel leuk om te zien!

Ben je een beetje modeminded dan is Kopenhagen echt een aanrader. Je gaat zeker slagen voor een mooie jurk, lekker vest, stoer shirt, gave broek of een paar mooie schoenen of laarzen. Ook mannen kunnen hier geweldig shoppen, er zijn namelijk legio mooie herenwinkels. Neem alleen wel een dikke portemonnee mee want het is een dure stad!