Groothandels vs dropshipping: wat is de beste optie?

Voor elke man, vrouw of kind die graag een eigen modewinkel wil oprichten is het vinden van een groothandel één van de belangrijkste taken.

In Nederland bestaan er ongelooflijk veel verschillende groothandels. Het is dus een kwestie van zoeken, je te informeren en contact op te nemen. Een voorbeeld van een groothandel in de mode industrie die het momenteel erg doet is Dresses Only (www.dressesonly.nl). Omdat de vraag naar de jurkjes op hun website zo hoog was heeft Dresses Only namelijk besloten hun eigen modestukken te ontwikkelen onder de naam SRNDPTY.

Bij het kiezen van een groothandel is het belangrijk dat je niet enkel naar de prijs kijkt maar ook nagaat hoe flexibel de leverancier is. Is er een minimum aantal kledingstukken? Hoe lang duurt het voordat de items worden geleverd? Wie betaalt de verzendkosten als de items verkeerd zijn? De lijst is eindeloos. Het positieve aan SRNDPTY is dat zij op hun website volledig uitleggen wat je kunt verwachten. Met Dresses Only zul je dus nooit voor onaangename verrassingen komen te staan.

Voor mensen die liever een webwinkel opstarten is dropshipping ook een goed verkoopsmodel. Dropshipping betekent dat jij je eigen producten verkoopt via een leverancier of groothandel. Kort uitgelegd gaat dropshipping zo in zijn werk: iemand koopt een kledingstuk op jouw website, jij bestelt dit item vervolgens op de website van je leverancier en uiteindelijk verzendt de leverancier het pakket naar de klant.

Volgens Webwinkel-Beginnen (www.webwinkel-beginnen.nl) brengt dit veel voordelen met zich mee and kun je op deze manier erg veel geld besparen. Dit niet enkel op het inkopen van je goederen maar ook op de kosten van het aanhouden van een eigen voorraad.