Enschede Shopgids

Ben je wel eens in Enschede geweest? Het is een verrassend leuke stad met een groot winkelaanbod en gezellige restaurantjes en hippe kroegen.

Net als in de meeste grote steden vind je in Enschede alle grote warenhuizen en ketens. Zodra je de kleine straatjes in slaat, vind je er enorm leuke en originele winkels.

Dit zijn onze favoriete straten:

Van Loenshof is een chique straat met dure winkels, een dagspa en prachtige schoenen- en woonwinkels. Je kunt er lekker koffie drinken bij een van de koffiebarretjes vanwaar je de flanerende high society van Enschede kunt bewonderen.

Loop via de Zuiderhagen naar de Korte Hengelosestraat. Deze straat is de laatste jaren enorm opgeknapt. Je vindt er veel delicatessenwinkels en ook hier vestigen de kleine creatieve ondernemers zich. Vergeet niet een lekker broodje te eten bij Bagels & Beans.

Terug via de Marktstraat en de Oude Markt, loop je zo de Haverstraatpassage in. Hier is het een walhalla voor echte shoppers aan leuke winkels. Het is een beetje een vreemde straat want de Haverstraatpassage heeft 3 vertakkingen. In de rechter vertakkingen vind je de winkel van DEESZ waar we alle kleding die we online in onze webshop hebben staan, verkopen. Je vind er onder andere alle kleding van Humanoid, Bellerose, Aaiko, American Vintage, BZR en Soaked in Luxury. Verder hebben we een groot assortiment van Noosa armbanden en chunks en sieraden van Petra Reijrink, Miss Ciss en Hipanema.

Na al dat shoppen kun je in de Walstraat genieten van een lekker hapje. In dit oude straatje vind je al onze favoriete eettentjes. Inmiddels zijn er ook wat creatieve en originele winkeltjes neergestreken wat de straat nog leuker maakt.

Sluit je shopdag af met een borrel in een van de vele cafés aan de Oude Markt of ga dansen en sjansen in de kroegen aan de Bolwerkstraat.

18 t/m 24 december staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op de Oude Markt in Enschede. Dat is nog eens een extra reden om dan in Enschede je kerstinkopen te komen doen.

Kijk voor meer tips over Enschede op www.uitinenschede.nl