5 Tips om de perfecte jurk voor jouw belangrijke dag te vinden

Het kiezen van de perfecte bruiloft jurk wordt elke dag steeds moeilijker. Moest je twintig jaar geleden slechts naar de lokale modezaak gaan en daar de mooiste jurk uitkiezen, heb je nu de mogelijkheid honderden jurken in talloze boetieks en online winkels te bezichtigen.

Op zich is dit enorm groot aanbod aan jurken ook positief, aangezien je zo zeker kunt zijn dat je het kleed zult vinden die precies bij je past. Maar het grote nadeel is dat het hierdoor natuurlijk allemaal wat langer kan duren.

Maar niet getreurd, je zult al snel merken dat geduld een schone zaak is bij het organiseren van een bruiloft.

Hier geven we je enkele tips die je zullen helpen bij het kiezen van de perfecte bruiloft jurk. Het volgen van deze tips zal er niet per se voor zorgen dat je jouw bruiloft jurk sneller zult vinden, maar wel dat je de jurk zult vinden die op jouw lijf geschreven staat.

1. Stel je budget op

Niets erger dan een perfecte kledingstuk  te vinden maar dan het veel te hoge prijskaartje te zien, niet? Dit is al ongelooflijk irritant bij een normaal T-shirtje of rokje dus probeer je eens in te beelden hoe hartbrekend dit zou zijn bij het vinden van de perfect bruiloft jurk. Het is dus erg belangrijk dat je nagaat hoeveel geld je precies wil uitgeven aan je jurk voordat je begint te shoppen.

Een bruiloft jurk hoeft niet meteen overdreven duur te zijn, maar vaak is €100 à €150 wel een minimum. Voor velen kan dit bedrag natuurlijk heel wat hoger zijn. Informeer de winkelbediende hoeveel geld  je precies denkt uit te geven en deze zal je vervolgens alle jurken tonen die binnen je budget zijn zodat je niet hopeloos verliefd moet worden op een jurk die je nooit kunt betalen.

2. Kies de locatie van de bruiloft

Ga je trouwen op het strand met je voeten in het zand? Of ga je toch liever voor een wat meer traditionele bruiloft in de kerk? Dit zijn allemaal erg belangrijke details om uit te dokteren voordat je een jurk koopt. Je jurk moet namelijk passen bij de omgeving.

3. Stel het shoppen niet uit

Zorg ervoor dat je op zijn minst 9 à 6 maanden voor de bruiloft je jurk al hebt uitgekozen. De laatste maanden voor de bruiloft is jurken moeten passen namelijk het allerlaatste wat je wilt. Je zult genoeg andere dingen aan je hoofd hebben.

Meisje doorzoekt kleding winkel voor jurk

4. Breng je team mee

Ga niet alleen shoppen! Normaal gezien brengt de bruid 2 tot 4 mensen mee die haar helpen bij het kiezen van de bruiloft jurk. De mening van anderen horen kan ongelooflijk nuttig zijn. Zorg er natuurlijk wel voor dat je mensen meeneemt die jouw stijl kennen en een redelijk goed gevoel voor mode hebben.

5. Teken je perfecte bruiloft jurk

Foto’s uitkiezen is natuurlijk erg leuk maar vaak kan het ook helpen om je bruiloft jurk zelf te tekenen. Dit geeft je namelijk de kans om alles volledig zelf te kiezen. Elke jurk is anders en het zit hem in de details. Welke stof zie je graag? Welke decolleté past het beste bij jouw boezem? Welke soort mouwen? Hoe wil je de taille? Hoe lang wil je het kleed hebben? Met sluier of zonder?

De opties zijn eindeloos!

Dit alles gezegd zijnde, je bruiloft hoort één van de mooiste dagen van je leven te zijn. Zorg er dus voor dat de jurk die je zult dragen niet enkel mooi is maar ook leuk aanvoelt. Jij zult namelijk het middelpunt van de aandacht zijn, niet de jurk. Hoe mooi die ook mag zijn.